Hit enter

Wash your body inside


В днешно време средата , в която живеем  и храните, които ядем оказват пагубно влияние върху телата ни,  ето защо е задължително всеки от нас да  детоксикира организма си поне веднъж годишно.
Детоксикация означава пречистиване на  организма отвътре. По същия начин, както когато измиваме тялото си под душа или във ваната, така  имаме нужда да го почистим и отвътре, за да отмием  токсините, които са се натрупали в него. Ползите за здравето от детоксикацията са много – повишаване на енергията, по-здрав сън, избистряне на тена на кожатата и възвръщане на гладкостта и мекотата й, намаляване на теглото,  а тя действа и като превенция срещу ред  болести.
Няма по подходящо време за това начинание от хубавите топли пролетни и летни месеци, когато пазарите са най-богати на свежи и пресни храни. Качествените хранителни добавки и витамините също могат да помогнат, за да бъде детоксикацията по-ефективна. 

През последните няколко месеца бях доста  отпаднала, а задачите ми ставаха все повече и повече и не успявах да се справя с всичко, освен това често ми се налагаше  да взимам и лекарства, които несъмнено имат негативно влияние върху черния ми дроб. В средата на пролетта реших да започна  детоксикацията, която да възвърне тонуса  и добрия баланс  в тялото ми.
 Винаги съм се стремяла да се храня здравословно, но никога не съм следвала детоксикираща програма, така че това беше нещо ново за мен. Включих в менюто си повече от храните, които се препоръчват за детоксикация, както и специалната хранителна добавка DETOX, която да направи процеса по-ефективен.

Добавката DETOX на Vital Concept е насочена именно към ефективна детоксикация чрез естественото си антиоксидантно действие. Тя пречиства черния дроб от токсини, дава енергия на цялото тяло, регулира кръвната захар и намалява нивата на лошия холестерол, освен това е и природен стимулатор през периоди на недостиг на желязо. Дневният преием е от две капсули, а  опаковката съдържа 60 бр. капсули, така че има точно колкото за провеждането на едномесечен курс на детоксикираща програма.
Освен приема на таблетките, през този период  следвах няколко лесни за изпълнение съвета чието прилагане помага на тялото да се  освободи от токсините.

- Включих в дневното си меню повече плодове и зеленчуци  ( зеленчуците имат предимство).  Ям зеленчуците под всякава форма, направени на пресен  сок, смути, свежа салата или супа.  Плодовете ям  винаги отделно, не ги смесвам  с останалото си меню.

- В закускта си, както и в салтата си прибавям хлъзгави фибри като ленено семе и семена от чия, които имат богато съдържание на омега-3  мастни киселини и протеини.

- Избягвам храни пръскани с химикали , генно модифицирани, както и такива , които видимо са оцветени с оцветители .

- Подправки като кимион, кориандър , розмарин и босилек  са също много препоръчителни и често присъстват в дневното ми меню.

- Опитвам се да заместя кафето с чай, но все пак не смятам да го изключвам съвсем . Обичам много както  кафето, така и чая, но много държа на сутрешната си чаша ароматно кафе, през остатъка от деня нямам нищо против да изпия чаша или две зелен чай.

- Избягвам всички преработени храни, особено пържените храни и съм намалила много храните съдържащи брашно и захар.

- Подсладителите, които ползвам са мед и кленов сироп, защото освен, че са много вкусни са и много полезни.

- От години започвам деня си с чаша гореща вода. 

Ако желаете да прочетете още за Vital Concept, и да разгледате пълната гама от продукти им, може да го направите ТУК.