Hit enter

Bare Face Lover | Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick

 

 Натуралната визия при грима, лице като без грим, е любима моя тенденция, често срещана на модния подиум. За предстоящия сезон тя бе представена от моделите на Lacoste, Alexander Wang, Tibi, Tommy Hilfiger, Yeezy и лансирана от множество гримьори. Разбира се, чистото лице без капка грим не може да се сравни с това, което е направено умело да изглежда като такова - кожа със здравословен тен, полиран блясък и леко разрошени вежди. Аз също предпочитам лицето ми в ежедневието ми да изглежда максимално естествено, а гримът върху него да е сведен до минимум. Продуктите, които използвам от цветната козметика напоследък са малко на брой и в по - деликатни цветове. Даже вече съм забравила какво е да използваш спирала за мигли. Когато обаче гримът е оставен толкова лек, винаги е важно той да е положен върху добре изглеждаща кожа. Приоритет в грима ми стана равномерния и свеж тен с лек блясък. Понякога през зимата си позволявам да използвам и руж, но когато придобия слънчев загар, забравям и за него, единственото ми изискване към грима е тенът на лицето ми да е равен, сияен и естествен.

Когато изпробвах Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup останах очарована, тъй като той покри напълно всички мои изисквания. Изглежда много естествено, но в същото време доста успешно изравнява тена само с един фин слой. Формулата му е изключително подходяща за моята кожа с по-мазна Т- зона съчетана с по - сухи участъци. Текстурата му наподобява тази на  лек крем за лице, а формулата му хидратира чудесно, даже и по-сухите участъци от лицето и прилепва напълно като втора кожа без натрупвания на продукта в гънките й. Към края на деня не забелязвам събиране или изчезване на фон-дьо-тена върху по-мазните участъци на лицето си, дори тогава се запазва равномерния фин слой. Харесвам много и това, че успях да открия нюанс, който се слива много добре с моя естествен не много тъмен тен - Fresco 2C3. Всъщност никога до сега не съм попадала на толкова естествен цвят, без онзи прекалено розов отенък, който винаги забелязвам в светлите нюанси на тези продукти. За моята кожа,  Fresco 2C3 се оказа наистина много, много подходящ.


Това, което прави Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup по-различен от доста други подобни продукти със сходни качества е накрайникът на флакона. Той представлява контейнер с накрайник апликатор. Благодарение на него нанасянето на продукта става по-равномерно. Апликаторът представлява фина гъбичка, която служи за прецизното нанасяне на продукта и скулптуриране на линиите на лицето. Нанесен чрез накрайника фон-дьо-тена става по-дълготраен, а гримът изглежда свеж чак до вечерта. Другата чудесна идея на накрайника е това, че при неволно избутване от него на по-голямо количество продукт, чрез повторно завъртане, в обратната посока, лесно може да бъде върнато отново в контейнера. Определено тази иновация ми допада, тъй като доста пъти  ми се е случва да извадя по-голямо количество от колкото ми е необходимо. От Estee Lauder са помислили и за почистването на този накрайник, така че то да става съвсем бързо и ефективно.
Той лесно може да бъде отделен от основния контейнер и почистен, а след това прикрепен отново.


След едномесечен тест, бих могла да споделя, че съм абсолютно пристрастена към този продукт и не успях да открия нито едни минус в него.


Ако искате да постигнете естествено изглеждащ тен само с един фин слой продукт, следвайте трите стъпки описани по - долу.

Употреба
 
 ·         Завъртете
 Започнете с почистване, подсушаване и хидратиране на кожата на лицето.
Издърпайте златната капачка и бавно завъртете основата, докато първата капка на фон-дьо-тена се появи на върха на гъбичката – апликатор. Ако твърде голямо количество се появи на повърхността завъртете основата в обратна посока, за да спрете потока и върнете ненужното количество обратно в контейнера.

·         Докоснете
 Нанесете с нежни потупващи движения, като нежно разнесете количеството фон-дьо-тен  около всички секции на лицето – носът,  скулите, брадичката и челото.
При желание можете да нанесете единствено в зоните, където искате да покриете несъвършенствата.

·         Скулптуриране
Разнесете нежно поставеното количеството с леки кръгови движения, като използвате леки потупвания, за да се разнесе равномерно количеството по зоните, където искате да подчертаете линиите на лицето, започвайки от центъра на лицето и завършвайки навън към скулите.


Нюанси

Новият Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Makeup е наличен в 6 естествени нюанса
Това са:
Fresco 2C3, Pale Almond 2C2, Outdoor Beige 4C1, Pebble 3C2, Shell Beige 4N1, Ivory Beige 3N.


Почистване

За да почистите гъбичката, отделете чрез завъртане апликатора от контейнера и почистете с мек сапун и топла вода. След измиването на гъбичката-апликатор можете да отстраните излишната вода чрез потупвания. Поставете гъбичката-апликатор отново чрез леко завъртане на златистия пръстен, като завъртите добре. Оставете го да изсъхне напълно преди да поставите отново капачката.


Презареждане

Иновативният дизайн показва какво количество от съдържанието е останало.
При използването на фон-дьо-тена прозрачната част на контейнера намалява размерите си докато напълно изчезне. Това е индикация, че е време да се презареди отново.