Hit enter

Summertime Sadness | Armani Prive Figuier Eden


Вдъхвали ли сте някога въздуха през късните августовските вечери, докато минавате под смокиново дърво? Вятърът ефирно носи от него аромата на широките му кадифяно зелени листата, докато сладките му плодове се разпукват вече узрели. Обичам този аромат! Когато мина до смокиново дърво затварям очи и се опитвам да уловя и вдишвам тази лека свежа и същевременно някак сладка диря, която се носи из въздуха. Иска ми се да запечатам аромата в спомените си, за да мога да си го припомням винаги, когато изпитам носталгия по отминалите летни дни и нощи. Понякога откъсвам един-два листа и ги отнасям вкъщи, в желанието си да се наслаждавам по-дълго на тази естествена ароматна симфония.
Винаги към края на лятото ми се приисква да нося парфюм със смокинов акорд, сякаш опитвайки се да запазя летния въздух около мен за по-дълго. Успях да сбъдна тази моя мечта и да прибавя към колекцията си уханието на късно лято и на най-прекрасните натурални млечно-кремести смокинови листа, които някога съм усещала в парфюм или тоалетна вода. 

Figuier Eden е част от ексклузивната ароматна линия Armani Prive на Armani от колекцията Les Eaux - колекция инспирирана от уханието на средиземноморски градини, девствена природа, маслинови и смокинови дървета, които носят различен исторически символизъм, а ароматите са изцяло унисекс. Идеята за унисекс парфюми ми харесва много, използвам такива аромати без притеснение, тъй като развитието върху кожата на всеки човек е винаги много различно. Сигурна съм, обаче,че Armani Prive Figuier Eden би се развивал еднакво добре носен и от дами и от господа. При мен Figuier Eden "изглежда" доста ефирно, първоначално за кратко усещам острата свежест и сочност на бергамонт и мандарина, придружени от розовия пипер, но скоро тези нотки отстъпват на интензитета на смокиновите листа и техния кремообразен сок,  почти усещам лепнещото горчиво мляко по пръстите си след откъсването на листо от дървото. Във  Figuier Eden няма солена нотка, но въпреки това долавям нещо леко солено, като пръски морска вода засъхващи върху кожата ми. С времето ароматът започва да става по-кремест и богат, галещ сетивата. Базата разкрива и съставките на мароканския ирис и амбра, които дават плътност, топлота и завършват композицията. Figuier Eden не е от тоалетните води, които са в състояние да оставят дълга ароматна диря, по-скоро обгръща в елегантен и фин облак, който седи близо до кожата, но напомня за себе си, много, много дълго. Трайността му е над 12ч., но най-добре се усеща и развива през по-топли дни. Слънчевата ранна есен е неговото време, тогава той разкрива пълния си потенциал и носи във въздуха онази лека сладко-солена носталгия за отминалите летни месеци

Благодаря Venera Cosmetics, че ми помогнахте да сбъдна мечтата си да притежавам аромат с уханието на натурални смокини!
Благодаря за коректността, несъмненото качество на аромата и бързата доставка!