Hit enter

Boost the hair | VICHY DERCOS DENSI-SOLUTIONS


Рядко пиша за грижата за косата ми, може би поради факта, че вниманието ми към нея не е с приоритет - не си правя специални маски, не се старая в оформянето й и не взимам допълнителни хранителни добавки  и витамини с цел подобряване структурата  на   косъма  и  общото състояние на косата. Според мен понякога просто се налага човек да приоритизира нещата, тъй като за съжаление денят има само 24 часа. За свое извинение бих могла само да добавя - имам просто добри гени и се осланям  на  тях. Грижите ми за косата се свеждат  до измиване с шампоан и балсам, а след това леко издухване в корените със сешоар и нанасяне на масло върху краищата й. И тъй като съм свела до минимум и  продуктите, които използвам, изключително много държа те да са  максимално ефективни и след  употребата  им косата   ми   да има красив блясък, обем и жизненост - така както винаги изглежда  тя след   посещение при фризьор. Стремя се винаги към максимално естествено изглеждаща, но здрава и жизнена коса.


През изминалите няколко седмици тествах продуктите на VICHY от серията им   DERCOS DENSI-SOLUTIONS, серия насочена към проблема с изтъняващата коса, с действие за сгъстяване и подобряване на обем й. Ако трябва да съм искрена, моята коса е с доста плътен косъм, така че тестът за уплътняване на косъма не е съвсем показателен, но пък аз  винаги търся по-голяма плътност и гъстота. Напоследък имах доста засилен косопад, който леко намали   обема   на   косата  ми, така че с  радост   посегнах  към серията DERCOS DENSI-SOLUTIONS, за да видя какво ще се случи. Хареса ми, че при употребата на цялата серия не се изисква нищо по-различно от ежедневната грижа, която полагам за косата си - шампоан, балсам, а нанасянето на серум след като измия косата не ми отнема повече от 2-3 мин. и не изисква допълнително отмиване. В по-долните редове ще опиша и впечатленията си от продуктите, как ми подействаха и дали бих продължила да ги ползвам отново след като свършат.

Densi-Solutions - Шампоан за сгъстяване и обем.
На опаковката има текст, в който се препоръчва шампоанът да бъде нанесен два   пъти, ето защо така го използвам и аз. Нанасям   го,  изплаквам   и   отново   нанасям.  Този  начин на употреба позволява първия път шампоанът да отстрани замърсяванията на косата и скалпа, а при втория да подсили терапевтичното му действие. Консистенцията му е плътна леко гелообразна, което го прави доста икономичен. Първоначално пяната не е много обилна, но на второто нанасяне се разпенва много  добре и обгръща  косата в мека пяна. Тук е моментът да спомена и за божествения аромат на шампоана както и на цялата серия. Продуктите от Densi-Solutions ухаят силно и опияняващо на мента и джинджифил, представете си аромата, който долавяте докато доближавате, за да отпиете голяма глътка от охладена чаша пълна с ментово-джиднжифилова лимонада. Това е и усещането на приятна  свежест, което създава   и шампоанът, когато го използвам. Измива чудесно косата, като едновременно действа добре на по-мазен скалп, но и подхранва и запазва жизнеността на краищата на косата. 
Densi-Solutions - Възстановяващ балсам за сгъстяване на косата 
Балсамът от линията също е лесен за употреба и не изисиква много време, за да подейства. Не обичам маски и шампоани, с които трябва да седиш 5 или дори 10   минути, преди да отмиеш. На балсама  Densi-Solutions му трябва точно 1 минута, през която аз старателно нанасям върху дължините на косата си, а след това неусетно идва времето и на отмиването. Консистенцията му е кремообразна и лесна за разнасяне. Макар че тубичката му  на вид изглежда доста малка, поне според мен (свикнала съм балсамите, които използвам да са в доста гомели буркани, тъй като косата ми е дълга и ми трябва голямо количество,  за да покрия цялата й дължина), този се оказа много икономичен. Хлъзгавата му кремообразна текстура позволява на доста малко количество да обхване по-голяма част от косата, така че с малко   продукт получавам добър резултат. Уханието му сякаш е още по-осезаемо и силно и от това на   шампоана. При употребата на балсама  вече започвам сериозно да мечтая след като изляза от банята да  изпия чаша метово-джинджифилова лимонада с много лед. 

Densi-Solutions - Концентрат с уплътняващ ефект за тънка и слаба коса 
Това е и най-специализираният продукт от трите в серията. Неговото действие е   насочено изцяло към справянето с проблема на фината и изтъняла коса без обем.  Нанасям от концентрата  след всяко измиване на добре подсушена  коса, разделям я  на сектори и впръсквам около 15-20 пъти от течността във флакона. След това масажирам скалпа, така че концентратът да попие и да проникне по-добре в корените на косата и го оставям без да изплаквам повече. Както и при останалите  два продукта от гамата Densi-Solutions, този притежава същия свеж аромат. Продуктите от тази серия са без парабени, силикон  и оцветители, което е още един страхотен плюс, особено ако се вълнувате от това  какво съдържат козметичните средства, които използвате и се стремите да избягвате тези и подобни изкуствени съставки в тях. След повече от месец употреба на шампоана, балсама и концентрата на VICHY DERCOS DENSI- SOLUTIONS  не мога да дам оценка на това как се справя с уплътняването на самия косъм - може би това би се видяло след фото анализ, но определено бих препоръчала продуктите на всеки, който търси обем след измиването на косата си. Впечатлена съм от шампоана и балсама, които оставят косата ми копринено гладка след употребата им, а краищата й изглеждат живи и  лъскави. Ароматът, който на мен лично толкова много ми харесва, не се задържа за много дълго време, но няколко часа след измиването на косата си все още го долавям леко във въздуха около мен. Харесва ми много и свежестта и усещането за лекота, което ми създават след измиването ми с тях. А за моя изненада установих, че и косопадът, който имах в началото на употребата на тези продукти почти е изчезнал. Не знам дали се дължи на тях или на нещо друго, но този факт ме радва много. Ако трябва да отговоря на въпроса дали отново бих използвала продуктите на VICHY DERCOS DENSI-SOLUTIONS, отговорът ще е положителен.underwear by 05 Studio |'FLAMMA' Bodysuit  ,'FLAMMA' Top  'TERRA' High-Waisted Panties