Hit enter

MORE WATER FOR MY SKIN, PLEASE | Vichy Minéral 89


Лятото всички мечтем за повече вода - или поне аз. Добавям кубчета лед в матча латето си, бутилката с минерална вода е ежедневно с мен (както по прашните и задушни градски улици, така и когато правя преходи в планината), винаги когато ме попитат каква напитка бих искала, отговарям – „чаша вода,  моля“, а желанието ми да се гмурна в разхлаждащата вода на морето е по-силно и от мечтата ми за нова лятна рокля. Всъщност, водата остава най-добрата опция за освежаване през лятото. В търсене на още тонизиращи начини, чрез които да се справя с топлото време и дехидратацията, открих MINERAL 8989% термална минерализираща вода. За първи  път се внедрява толкова висок процент от термалната минерализираща вода на Vichy в продукт. Благодарение на тази невероятно висока концентрация на минерализираща вода, хидратиращият гел-бустер MINERAL 89 има ефект на подсилване и уплътняване на кожата. В тази толкова интерсна формула присъстват още хиалуронова киселина с естествен произход и съдържание от 15 минерала. Когато се съчетава с Термалната минерализираща вода на Vichy, хиалуроновата киселина спомага за подсилване на физическите бариери на кожата, подобрявайки задържането на вода и структурата на кожата. Освен водата обаче минералите са също толкова важни за нормалното функциониране на организма, но подобно на други витамини и мастни киселини, те не се синтезират от организма. Един балансиран хранителен режим осигурява достатъчно елементи за хранене и функциониране на жизненоважните органи, но минералите не достигат толкова лесно до кожата, която последна се възползва от запасите на тялото.  Благодарение на формулата си, която е  богата на 15 минерала, Термалната минерализираща  вода VICHY активно укрепва кожата. Ежедневната й  употреба прави кожата по-здрава и устойчива на външни агресори, каквито са слънчевите лъчи, липсата на сън, пушенето и общото замърсяване на средата около нас.  
Беше ми любопитно да разбера какво действие има всеки един от  минералите, включени в състава на гел-бустера на VICHY. Ето ги и тях:
Амоний - Синтез на аминокиселини, Желязо - Оксигениране на клетките, Литий - Против възпаление, Калций - Защита, Калий - Хидратация, Манган -Антиоксидант, Стронций - Против възпалания, Ортофосфатни йони - Против възпаления, Сяра - Детоксикация, Силиций - Стимулира регенерацията, Бор-Стимулира регенерацията, Фруор - Антиоксидант, Магнезий - Стимулира регенерацията, Хидроген-Карбонатни йони - Буфер ефект, Натрий - Регулиране на хидратацият

Споделяла съм и друг път, че харесвам много мултифункционалността, защото в днешно време, когато всички сме пренаситени от продукти и услуги, а пространството около нас е твърде претрупано с предмети, това качество сякаш е най-ценно. Това важи за дрехите, за ел. уредите, дори и за най- дребните предмети, които ползвам в ежедневието си, както и за бялата и декоративна козметика.  Ето защо MINERAL 89 спечели вниманието ми веднага щом прочетох, че  може да се ползва по няколко различни предназначения, по този начин бих могла да се лиша от още 3-4 флакона, които заемат допълнително място на тоалетката ми или още по-лошо тежат излишно в куфара ми, щом тръгна на път (все още се опитвам да оптимизирам теглото и обема на багажа си, но никак не ми се отдава).  Не мога да се лиша от любимата си козметика и малките ел. уреди, които ползвам в ежедневието си, признавам обичам комфортта). След като тествах MINERAL 89 по няколко начина, прилагайки хидратиращ гел-бустер самостоятелно, миксиран с любимия ми фдт, ползвах го и в зоната  на околоочния контур, вместо специален друг крем за тази област, както и за охлаждане на кожата след дълъг ден на плажа,  мога спокойно да потвърдя, че се справя страхотно и достойно замества всички други кремове със съответните функции. При самостоятелното ползване на MINERAL 89, той дава на кожата необходимата хидратация и заглажда повърхността й,  без да утежнява и омазнява, точно това,  което търся, особено през по-горещите дни. Абсорбира се от кожа напълно. Предполагам, най-вече поради тази причина на опаковката пише, че е предназначен освен за жени и за мъже. За мое съжаление няма слънцезащитен фактор и се налага при по-дълги разходки в слънчевите часове от деня да използвам още един допълнителен продукт върху него. 
Очарована съм и силно препоръчвам директното смесване на гел-бустера с фон дьо тен, така лицето придобива много натурален вид, цвета и повърхността на кожата са изравнени и загладени, но в същото време кожата е хидратирана и предпазена от вредното действие на околната среда. Гел-бустера не променя качествата на фон дьо тена, той става една идея по-трансперантен като покритие, а при разнасяне по-хлъзгав, но запазва напълно матиращите му качества и издържливостта му. Това е начинът, по който аз използвам MINERAL 89 най-често и съм изключително доволна от натуралната визия, която придава на грима ми. 
Пристрастена съм към спецализираните кремове за около очния контур, но когато пътувам предпочитам да имам един продукт, който да употребявам и за лицето и за тази по-специална зона. Доволна съм от хидратацията, която усещам след употребата на гел-бустера на Vichy,  и най-вече от това, че не дразни очите ми.  Преди нямах този проблем, но отскоро започнах да изпитвам доста сериозен дискомфорт, след нанасянето на крема си за лице по-близо до очите, защото започва да ми люти силно и докато не отмия целия продукт от лицето си с вода, очите ми не престават да сълзят. Ето защо съм принудена да нанасям крема си за лице доста далече от тази зона, а за нея да използвам друг крем.  Оказа се, че с MINERAL 89 нямам необходимост от два продукта и използвам смело само него върху цялото лице. Пробвах го и след плаж и останах доволна и от това му действие. Харесва ми успокояващото усещане, което придава хладния гел след като отмия от лицето си  последиците от плажните си приключения - засъхнала сол, фин прах и пясък, полепнал благодарение на морския бриз, както и по-мазния слънцезащитен крем. Чувството на освежаване и хидратация е осезаемо!


Тъй като съм имала доста подобни продукти на гелообразна консистенция, реших да проверя дали и този, както повечето такива продукти съдържа силикон. Никак не харесвам продуктите с включен в състава си силикон. Когато използвам продукти със силикон усещам,  че те задушават кожата ми, въпреки че доста добре я заглаждат, но всъщност не попиват добре, продуктът остава на повърхността докато не го отмия. При  MINERAL 89 не е така, което ме накара да погледна и състава на опаковката и с радост да прочета, че в състава му  няма нито силикон, нито парфюм, нито етилов алкохол. С това  MINERAL 89 ме спечели напълно.
Винаги обичам да оценявам продуктите като си задавам въпроса бих ли използвала втора опаковка от него? А отговорът е: Фаворитът ми остава Дневения флуид на VICHY SLOW AGE, тъй като има слънцезащитен фактор, а и обожавам леката му  млечна консистенция, но от гледна точка на мултифункионалност
MINERAL 89 е ненадминат, така че това лято ще заменя  SLOW AGE със MINERAL 89 и ще го взема отново за следващия ваканционен сезон.