Hit enter

A dream turn into reality and then into sweet memory | Van Cleef & Arpels Santal Blanc N°2694IFG


Мечта, превърната в спомен,  уханието се разстила из въздуха още с отварянето на снежнобелия флакон на Santal Blanc, още едно прекрасно ароматно произведение, част от Collection Extraordinaire на VAN CLEEF & ARPELS.
Затворя ли очи и съм там, разхождайки се върху удивителните скали на морския бряг - изваяните обли форми, отразяващи всеки лъч светлина от повърхността си, изглеждат като варосани на обедното слънце, придобиващи кремести оттенъци в късния следобед и превръщащи се в безкрайно простираща се розова маса по залез слънце. Една мечта се превръща в реалност, а след месеци и в сладък спомен.
Така винаги ще запомня края на изминалото лятото, едно лежерно лято - спокойно и бежгрижно.
Ненаситна на аромата на Santal Blanc N°2694IFG с него прекарвах всеки свой ден, и сега в леко меланхоличния и мрачен януари с всяко вдишване на нотките от аромата се пренасям сред този сюрреалистичен пейзаж. В моментите, в които жадувам отново за онези гледки,  и онова чувство на свобода и лекота ми е нужен само миг, за да мога отново да съм там, просто отварям флакона и впръсквкам върху кожата си
неговия нектар. Santal Blanc ми носи толкова силни емоции, запечатани спомени от сладостта на онези моменти.
В този сив, или по-скоро син понеделник* отново съм в компанията на Santal Blanc, неговата богата композиция се разгръща еднакво добре както през летните дни и нощи, така и на фона на мразовити януарски температури. Докато съм се сгушила удобно в уютните топли плетива, той ме обгръща с креместа мекота, нотките му носят толкова много характер, че един път опознала неговия аромат няма как да го сбъркам. Рядкост е да не мога да изброя поне още една или две композиции, на които да ми напомня някой аромат, но тук не мога да се сетя... Мога само да отбележа, че ми доставя огромно удоволствие да съм с него.
Белият цвят на флакона му отива толкова много, точно толкова бял и млечен е аромата, напомня на онзи бял сок, който виждате след като откъснете плода от смокиновото дърво, леко горчив, плътен, но и ефирен... пленяващ.
Сандаловото дърво тук е прекрасно, нотка, към която съм със смесени чувства - понякога ми харесва, друг път не, но все по-често забелязвам, че започват да ме омайват композиции именно с нея.
Santal Blanc е коктейл от съставки с изключителен баланс, кадифената топлота на дървесината се слива с лекота с искрящата и жизнерадостна нотка на мандарина, и с ефирното и така  характерно смокиновото мляко, бадемово ухание на зрънца тонка дават сладка горчивина, а с пудреното докосване завършват виолетката и мускусът.
За този аромат ми е трудно да дефинирам една доминиращата нотка, мога да говоря за него само с асоциации и картини, които рисува в съзнанието ми. Често когато съм с него получавам комплименти и винаги е последвано от въпрос: " А кой е този аромат?". Трайността му е много добра, интензивността също отлична, не от онези парфюмни води, които се сгушват съвсем близо до кожата, а оставя фина ароматна диря, но без да е натрапчив и нахален.
Прибавям Santal Blanc N°2694IFG към другите ми любими композиции от Collection Extraordinaire  - Bois d'Iris и Nеroli Amara и нямам търпение да се запозная със следващото творение на VAN CLEEF & ARPELS.

Van Cleef & Arpels –
Santal Blanc е наличен в парфюмерии Beauty zone & Douglas. 

_____________________________________________________

*
Синият понеделник е името, дадено на ден през януари (обикновено третия понеделник в месеца), за който се твърди, че е най-потискащият ден в годината. Концепцията е публикувана за първи път като част от прессъобщение от 2005 г. от ваканционната компания Sky Travel, което твърди, че е изчислило датата с помощта на уравнение. Той отчита метеорологичните условия и това важи само за Северното полукълбо.

рокля | dress ZARA, шапка | straw hat Under The Sun , сандали | sandals Teva, пръстен и слънчеви очила| ring and sunglasses Mango,