Hit enter

THE MODERN MAGIC | ORPHEUS Skincare


Ако ме познавате, знаете че обичам грижата за кожата, при мен бялата козметика винаги е била с приоритет пред декоративната. На мнение съм също така, че нищо не е по-привлекателно от свежата кожа, която сияе, повърхността й е гладка, а тенът изравнен. За съжаление, природно не мога да се похваля с такава кожа и затова съм в едно вечно търсене на грижата, която ще я подобри и поне малко ще ме приближи към мечтана визия  "no makeup needed". В арсенала ми са включени кремове, серуми, почистващи продукти, ексфолираща пудра, маски, дерма ролер, кварцов ролер, почистваща четка за лице FOREO,  а вече се замислям сериозно и за практикуване на йога фейс с цел подобряване на контура и свежестта на лицето. Ето че съвсем скоро се запознах и с ORPHEUS, марка, която ме заинтригува с интересната си история. Спечели доверието ми след като прочетох повече за нея, за създаването и за лабораторните разработки на формулите, така реших да включа продуктите в ежедневието си. Но нека първо разкажа и за вдъхновението, концепцията и философията на марката.

ОТ МИТЪТ ДО РЕАЛНОСТ
Легендата разказва, че когато митичният Орфей загубил любимата си, той пролял сълзи върху богатата на минерали земя на Родопите, а от падналите му сълзи се родило безсмъртно цвете. В района на Родопите все още вярват в магическите сили на това растение и го използват за лечебни цели. Всъщност, тази устойчива древна флора е оцеляла в ледената епоха преди близо25 милиона години поради уникалната си способност за самосъхранение. И до днес това растение вирее и има силата да издържи пълно обезводняване до 31 месеца. ORPHEUS използват най-чистия екстракт и най-високата потентност на това рядко цвете (Haberlea Rhodopensis) за техния пептиден комплекс. Отглеждането му е 100% устойчиво и не е на естественото му местообитание, за да съхранят вида му. Лабораторията на ORPHEUS отглежда растителни стволови клетки в контролирана среда без химикали, където те могат да бъдат стимулирани да произвеждат по-високи нива на техните активни вещества. Резултатът е растителен екстракт с мощност, който осигурява превъзходни резултати. Родена от природата и  усъвършенствана от науката тази грижата за кожата е формулирана само с най-чистите съставки и се активира от 100% чиста биотехнология, за да достави високо ефективни кожни разтвори, които влияят благоприятно на кожата и не на последно място, които не увреждат околната среда.
Нека спомена няколко думи и за опаковките, които са наслада за очите и елегантно допълнение към тоалетката. На мен ми напомнят на стъкленици пълни с магическа течност. Запечатан в матово лилаво стъклено флаконче Серумът ALL-IN-ONE е с лек  зелен цвят (тук е моментът да споделя, че не са използвани химични оцветители за постигането на този цвят), изглежда абсолютно магически. Неговата помпичка позволява прецизното дозиране на продукта, и съхранява серума по най-добрия начин и за дълго време, поради липсата на директен досег с кислород и бактерии. 

 BIO-LUMINOUS DEWY ESSENCE отново е в подобно флаконче от лилаво матово стъкло, течната консистенция се разпръсква фино от помпичка и създава нежна мъгла от миниатюрни капки върху кожата. След като имах възможност да използвам повече от месец продуктите на  Orphius, съм готова да споделя и моето впечатление и усещане за тях. Активния лек серум BIO-LUMINOUS DEWY ESSENCE e продуктът, който ме спечели още с първото впръскване по кожата, той има деликатен аромат на роза, идващ от органичната розова вода в състава му, освежава моментално и сякаш вдъхва нов живот на изморената кожа. Би могъл да си използва по всяко време на деня, под или над  грим. Аз лично го използвам сутрин и вечер на чиста кожа. Откровено мога да призная че, вечер нямам търпение да измия лицето си и да посегна към тази магическа формула. Усещам го като лека мъгла по лицето си, кожата ми става по-сияйна и мека веднага. Видимо я ободрява и я покрива сякаш с деликатен копринен воал. Споделяла съм и друг път, че обожавам леки текстури, които не утежняват кожата, но в същото време успяват да я хидратират с часове, тези от вас, които имат по-мазна кожа, съм сигурна, че ще ме разберат. 
Много ми харесва усещането за плътност на кожата, което дава  Resurrection ALL-IN-ONE серумът веднага след нанасяне, усещам кожата си еластична и по-стегната, а фините линии са омекотени моментално. Използвам го сутрин и вечер самостоятелно, но го харесвам смесен и с фон дьо тен, тогава дава един допълнителен лек глоси финиш на кожата, а фон дьо тенът сякаш прилепва напълно и се слива още по-добре с естествения тон на лицето ми. Не омазнява кожата, а я прави хидратирана и с по-здрав вид. За дългосрочното действие на Resurrection ALL-IN-ONE Serum върху признаците на стареене на кожата,  все още не мога да дам оценка, но пък вярвам в лечебната сила на природата и смятам, че не случайно около това растение се носят легенди. 

Научете повче за ORPHEUS Skincare | ТУК
ORPHEUS RESURRECTION POWER COUPLE